LoToS Kraantrechter

Bovenlader

Het segment bovenladers kent twee varianten. De conventionele achterlader met trechter en afzetbare variant met wormpers-verdichting. Wij leveren de MEDIUM XLi met trechterdeur waardoor het voertuig zeer compact en wendbaar is door de zeer korte achteroverbouw. De LOTOS KT wormpers-verdichting is leverbaar met afzetbare opbouw met behulp van een kettingsysteem. Hierbij is de trechter tegen de autolaadkraan gemonteerd, zodat moeiteloos de container kan worden afgezet.

Beschrijving

Het LoToS persmechanisme wordt onlosmakelijk op het basisframe gemonteerd. Het persmechanisme bestaat uit twee verdichtingswormen welke door hydraulische motoren aangedreven worden. De hydraulische aandrijving zorgt voor een geruisarme afvoer van het afval. Bij verklemming of overbelasting van de wormen zullen deze automatisch omkeren. De wormen zorgen voor een hoog laadvermogen. De wormen, van eigen fabricaat, zijn met een hoogwaardige staalsoort bekleed wat een lange levensduur garandeert. Alle bedieningselementen van de pers zullen in de cabine geplaatst worden op een zogenaamde multifunctionele ZOELLER terminal. Tevens zal er noodstop aan de buitenzijde van het voertuig geplaatst worden.

Afzetsysteem

Op het basisframe wordt een afzetsysteem met kettingopname gemonteerd. Het kettingsysteem is geschikt voor LOTOS SL zijlader containers, LoToS Duo-containers of IES contaienrs, volgens ISO standaard. Met het kettingsysteem kunnen volle containers van 24 of 27m3 afgezet worden. Volle containers kunnen met het kettingsysteem niet opgetrokken worden. Het kettingsysteem wordt door middel van een hydraulische motor aangedreven, welke via een afstandsbediening bediend wordt.

Tevens bevinden er zich twee kiepcilinders welke het afzetsysteem in de gewenste hoek voor het afzetten kunnen plaatsen. De containers worden aan de pers met hydraulische haken vergrendeld. Aan de achterzijde wordt de container mechanisch vergrendeld als de afstandsbediening buiten werking is. Het afzetsysteem wordt vanuit de cabine in en uitgeschakeld.

Optioneel

  • IES20/ZLC20 afzetcontainer
  • Dekselsluiter (opener) voor Metro-opname systeem
Share This