Ontdekkingstocht door de wereld van vuilniswagens: een ochtend bij Haller Benelux

9 april 2024 | Nieuws

Circlulus elektrische vuilniswagen

Vanmorgen kregen we een speciaal bezoek van de leerlingen van groep 7/8 van basisschool De Lichtboei uit Emmeloord. Hun belangrijkste vraag van de dag? Hoe worden vuilniswagens eigenlijk gemaakt? We vonden het ontzettend leuk om hen daar een kijkje in te geven.

We zijn gestart met het ontwerp, met behulp van een gedetailleerde 3D-tekening. Vervolgens hebben we een lasrobot in de Constructie gedemonstreerd die de lasprocessen uitvoerde, terwijl ervaren lassers met mobiele lasapparaten hun vakmanschap toonden. De medewerkers lieten graag zien hoe dat precies in zijn werk gaat. 

 

Op de montageafdeling zijn de vuilniswagens al verder gevorderd in het productieproces. Hier hebben we de functionaliteiten van de vuilniswagens kunnen demonstreren. We toonden hoe de achterlader opengaat om afval te lossen, en de leerlingen kregen de kans om zelf een container aan te bieden. Bovendien mochten ze een kijkje nemen in het chassis.

Als afsluiting van het bezoek hebben we een prijsvraag georganiseerd voor de leerlingen. Daaruit bleek dat ze een goed beeld hebben gekregen van hoe een vuilniswagen wordt gebouwd. En wij zijn blij dat we hen een inkijkje in ons productieproces hebben kunnen geven. Deze rondleiding is georganiseerd door het Innovatiecluster NOP in het kader van ‘Week van de Technologie in de Noordoostpolder‘.

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Ontvan het laatste nieuws via onze nieuwsbrieven

Uw bent met succes aangemeld

Share This