Nieuwe eigenaar van vuilniswagenfabriek heeft grootse plannen

9 februari 2024 | Nieuws

Doorstart Geesinknorba Omroep Flevoland

De Duitse fabrikant Haller, die onlangs de failliete vuilniswagenbouwer GeesinkNorba overnam, heeft grootse plannen met de fabriek in Emmeloord. Nu de productie begin dit jaar weer is opgestart worden er rond de vier à vijf vuilniswagens per week afgeleverd. Op jaarbasis zijn dat tweehonderdvijftig stuks. De ambitie is om dat aantal op te voeren naar uiteindelijk vijfhonderd vuilniswagens per jaar.

Ondanks het faillissement van GeesinkNorba door de oplopende kosten van materialen, heeft de nieuwe directie vertrouwen in de toekomst. Wel is er een aantal aanpassingen gedaan. “We hebben het productengamma kleiner gemaakt”, legt directeur Haller Benelux, Johan Dingemans uit. “Daarnaast zoeken we Europese synergie met onze andere fabrieken ten aanzien van inkoop en we gaan efficiënter werken met onze machines.”

Haller wil in Emmeloord blijven en uitbreiden
Ook wil eigenaar Haller de komende jaren in Emmeloord blijven en investeren in de toekomst. “We gaan deze locatie opknappen of we gaan naar een nieuwe locatie. Daar hebben we dan wel nog drie jaar voor nodig; een jaar ontwerpen, een jaar bouwen en een jaar inrichten. We blijven in ieder geval in Emmeloord.”

Ook wordt een deel van de productie van onderdelen voor de vuilniswagens vanuit een vestiging in Polen naar Nederland gehaald. Dit moet de komende jaren, samen met een oplopende productie, de groei van banen in Emmeloord garanderen. “Op korte termijn denken we aan vijfentwintig extra banen.”

Doorstart Geesinknorba Omroep FlevolandOok het personeel dat na het faillissement mocht blijven is blij met de plannen. “Ik werk hier al zesendertig jaar en dat je dan een doorstart mag meemaken is mooi, daar ben ik blij mee”, vertelt Michel Hemelrijk. “Ik hoop een aantal oud-collega’s weer terug te zien in de toekomst.”

Bron: Omroep Flevoland
Link naar het fragment

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Ontvan het laatste nieuws via onze nieuwsbrieven

Uw bent met succes aangemeld

Share This