Zes maanden na de overname: Johan Dingemans maakt de balans op

13 juni 2024 | Nieuws

Johan Dingemans, directeur Haller Benelux

De laatste zes maanden waren een intense, uitdagende, maar interessante periode voor Haller Benelux. Het begon eind december toen we in gesprek kwamen met de curator over de overname van de failliete boedel van Geesinknorba. Voor het voormalige Geesinknorba personeel en ons als nieuwe eigenaar braken er hectische tijden aan.

De fabriek in Emmeloord lag stil, werknemers hadden hun ontslagbrieven op zak. Telefoonlijnen waren dood en computersystemen lagen plat. Maar we begonnen snel met het opnieuw aannemen van de voormalige werknemers, en op dit moment zijn er al zo’n 140 terug aan de slag op de productielocatie in Emmeloord.

Een nieuwe start
Wat meteen opviel, was het enthousiasme en de enorme drive die de mensen hadden om van de nieuwe start een succes te maken. Daar zijn we bijzonder trots op. Na enkele weken rolden de eerste nieuwe opbouwen alweer uit de productie en op dit moment produceren we al enkele maanden stabiel vijf opbouwen per week. Na de zomervakantie streven we naar zeven per week.

Het was niet alleen een nieuwe start voor de medewerkers, ook de leveranciers werden opnieuw gevraagd te leveren. We begrijpen heel goed dat dit voor hen dubbel voelde, en we hopen dat het faillissement van Geesinknorba snel wordt afgewikkeld, zodat ze hun openstaande vorderingen kunnen ontvangen.

Natuurlijk zijn er uitdagingen geweest, waardoor klanten soms niet de service kregen die ze van ons gewend zijn. Daarvoor bieden wij onze excuses aan, maar we hopen op hun begrip. Dankzij deze overname hebben 140 mensen hun baan behouden, en indirect nog veel meer bij onze leveranciers.

Oer-Nederlands product  
Ondanks scepsis, zelfs in de landelijke pers, bewijzen we in Emmeloord en Hedel dat het produceren van inzamelopbouwen wel degelijk mogelijk is in Nederland. Onze volgende stap is het uitbouwen van het servicenetwerk waar momenteel hard aan wordt gewerkt. Onze strategie is: eigen vestigingen, op maximaal één uur rijden van de klant, in plaats van één grote centrale werkplaats.

De innovatiekracht van ons bedrijf blijft onverminderd sterk, en binnenkort zullen we weer nieuwe ontwikkelingen vanuit onze fabriek op de markt introduceren. De afdeling Engineering draait op volle toeren. Dit stukje nationale trots uit Emmeloord heeft zijn plaats op de markt weten te behouden. Onze producten worden volledig in Nederland ontwikkeld, gefabriceerd en geassembleerd!

Ik heb alle vertrouwen in een bijzonder rooskleurige toekomst voor ons bedrijf.

Johan Dingemans, directeur Haller Benelux

Heeft u vragen of wilt u meer informatie dan kunt u altijd contact met ons opnemen. De contactgegevens vindt u hier!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Ontvan het laatste nieuws via onze nieuwsbrieven

Uw bent met succes aangemeld

Share This